आईफोनमा नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्नुहोस्
आईफोन प्रयोगकर्ताहरूले कहिलेकाहीं कमजोर वाइफाइ, सेलुलर डेटा अवरोध, वा ब्लुटुथ समस्याहरू जस्ता नेटवर्क जडान समस्याहरूको सामना गर्न सक्छन्। यस्तो अवस्थामा, नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्नु यी समस्याहरू समाधान गर्न प्रभावकारी कदम हुन सक्छ। यो प्रक्रियाले सबै भण्डारण गरिएका नेटवर्क सेटिङहरू जस्तै वाइफाइ पासवर्डहरू, सेटिङहरू, र थप मेटाउँछ। VPNयसले सेलुलर नेटवर्कहरू रिसेट गर्छ र तिनीहरूलाई पूर्वनिर्धारितमा पुनर्स्थापित गर्छ। यद्यपि यसले फोटो वा एपहरू जस्ता व्यक्तिगत फाइलहरूलाई असर गर्दैन, यसले सहज नेटवर्क जडान पुनर्स्थापित गर्न र धेरै सामान्य ग्लिचहरू समाधान गर्न मद्दत गर्न सक्छ।
तपाईंले कहिले नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्नुपर्छ?
केही सामान्य समस्याहरूको लागि तपाईंको आईफोनमा पूर्ण नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्न आवश्यक पर्दछ।
- त्रुटि सेवा सक्रिय छैन आईफोन.
- ब्लुटुथ जडानले काम गरिरहेको छैन।
- कल गर्न वा प्राप्त गर्न समस्याहरू।
- वाइफाइ जडान हुन धेरै समय लाग्छ वा काम गर्दैन।
- फेसटाइमले जस्तो काम गर्नुपर्दैन।
- VPN जडानले काम गरिरहेको छैन।
- तपाईंले नेटवर्क मोडहरू (4G/5G, आदि) स्विच गर्न सक्नुहुन्न।
- कल ड्रप समस्याहरू।
यी सामान्य समस्याहरू हुन् जसको लागि सामान्यतया आईफोनहरूमा नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्न आवश्यक पर्दछ।
आईफोनमा नेटवर्क सेटिङहरू कसरी रिसेट गर्ने
यदि तपाईंले माथिका समस्याहरू निरन्तर अनुभव गरिरहनुभएको छ भने, यो तपाईंको आईफोनको नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्ने उत्तम समय हुन सक्छ।
1. एउटा एप खोल्नुहोस् सेटिंग्स .
2. तल स्क्रोल गर्नुहोस् र ट्याप गर्नुहोस् सामान्य .
३. तल स्क्रोल गर्नुहोस् र छान्नुहोस् स्थानान्तरण वा iPhone रिसेट गर्नुहोस् .
४. ट्रान्सफर वा रिसेट आईफोन स्क्रिनमा, ट्याप गर्नुहोस् रिसेट गर्नुहोस् .
२. चयन गर्नुहोस् नेटवर्क सेटिंग्स रिसेट गर्नुहोस् .
६. तपाईंलाई आफ्नो आईफोनको पासकोड प्रविष्ट गर्न सोधिनेछ। जारी राख्न यसलाई प्रविष्ट गर्नुहोस्।
7. मा क्लिक गर्नुहोस् नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्नुहोस् फेरी पनि।
प्रक्रिया पूरा भएपछि, तपाईंको आईफोन स्वतः रिस्टार्ट हुनेछ। यसमा लगभग एक मिनेट लाग्नेछ।
तपाईंले आईफोनमा नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्दा के हुन्छ?
बचत गरिएका नेटवर्कहरू हटाउनुको अतिरिक्त, तपाईंले आफ्नो आईफोनमा नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्दा निम्न परिवर्तनहरू हुनेछन्।
- पहिले प्रयोग गरिएका नेटवर्कहरू र VPN सेटिङहरू हटाइनेछन्।
- तपाईंको आईफोनले तपाईं जुनसुकै नेटवर्कबाट पनि विच्छेद गर्छ।
- वाइफाइ र ब्लुटुथ बन्द गरियो र फेरि सक्रिय गरियो।
- तपाईंको आईफोनमा सुरक्षित गरिएका सबै नेटवर्क-सम्बन्धित जानकारी मेटाइनेछ।
- तपाईंले पहिले जोडा बनाइएका ब्लुटुथ उपकरणहरू, वाइफाइ नेटवर्कहरू र तिनीहरूका पासवर्डहरूमाथिको पहुँच गुमाउनु हुनेछ।
- तपाईंको उपकरणको नाम परिवर्तन गरी आईफोन राखिनेछ।
तपाईंको आईफोनको नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्ने बारेमा हामीले यति मात्र भन्नु छ। यस लेखमा दिइएका चरणहरू पालना गरेर, तपाईं आफ्नो नेटवर्क सेटिङहरू रिसेट गर्न र धेरै नेटवर्क समस्याहरू समाधान गर्न सक्षम हुनुहुनेछ।





