ٻين Snapchat استعمال ڪندڙن جو ڇا مطلب آهي؟
ڪيترائي سنيپ چيٽ استعمال ڪندڙ لفظ ”ٻين سنيپ چيٽ استعمال ڪندڙ“ کي سندن ڪهاڻين جي نظرين ۾ اچي چڪا آهن، جيڪو شايد مونجهارو ٿي سگهي ٿو. اهو حقيقت جي ڪري آهي ته Snapchat لفظ بابت ڪا به تفصيل شامل نه ڪئي آهي، تنهنڪري توهان شايد ان کان واقف نه هوندا. لفظ Snapchat مدد ويب سائيٽ تي ڪٿي به ذڪر نه ڪيو ويو آهي، تنهن ڪري ڪو به تفصيل نه آهي. ڇا اهو ممڪن آهي ته هن شخص توهان کي Snapchat تي غير دوستي ڪيو آهي؟ يا اهو بلاڪ ٿي سگهي ٿو؟
"ٻيا Snapchat استعمال ڪندڙ" جو مطلب آهي ته توهان انهن ماڻهن کي دوست طور شامل نه ڪيو آهي، توهان کي غير دوستي ڪيو آهي، يا توهان کي Snapchat تي بلاڪ ڪيو آهي. ٻئي طرف، "ٻين Snapchat استعمال ڪندڙ" جي مٿان ناظرین باهمي دوست آهن. فرض ڪريو ته توهان ڪنهن کي دوست طور شامل ڪيو، ۽ اهي احسان واپس ڪندا. پوء توهان پنهنجي Snapchat ڪهاڻي ۾ هڪ ڪهاڻي شامل ڪريو. پوءِ فرد توهان جي ڪهاڻي کي رليز ٿيڻ کان پوءِ جلد ئي ڏٺو.
ٻين لفظن ۾، توهان هاڻي Snapchat يار سان دوست نه آهيو. انهن جو صارف نالو توهان جي ڪهاڻي جي ناظرين جي فهرست ۾ ظاهر ٿيندو. بهرحال، جيڪڏهن اهي توهان کي دوستي ڪرڻ يا توهان کي بلاڪ ڪرڻ چاهيندا، انهن جي پروفائل ٻين Snapchatters جي تحت ظاهر ٿيندي. جيڪڏهن اهو شخص توهان کي ٻيهر شامل ڪري ٿو، اهي هڪ عام ناظر جي طور تي ڏيکاريا ويندا. مختصر تفصيل هيٺ بيان ڪيو ويو آهي.
Snapchat تي ٻين Snapchat استعمال ڪندڙن جو ڇا مطلب آهي
1. Snapchat استعمال ڪندڙ شامل نه ڪيا ويا
جيڪڏهن توهان ڪنهن کي واپس Snapchat ۾ شامل نه ڪندا آهيو جڏهن اهي توهان جي پوسٽ ڏسڻ کان پوء، اهي ٻين Snapchatters جي تحت ظاهر ٿيندا. ٻئي طرف، جيڪي ماڻهو توهان شامل ڪيا آهن (۽ جن توهان کي شامل ڪيو آهي) اهي عام ڪهاڻي ڏسندڙن ۾ نظر ايندا. توهان جي ڪهاڻي ڏسندڙن ۾ ”ٻيا سنيپ چيٽ استعمال ڪندڙ“ ڏسڻ جو هڪ سبب اهو آهي ته توهان انهن صارفين کي ٻيهر شامل نه ڪيو آهي.
2017 ۾، ھڪڙي صارف ھڪڙي ٽوئيٽ ۾ سنيپ چيٽ جي مدد کي پرچم ڪيو، "ٻين سنيپ چيٽرن جو ڇا مطلب آھي ڪهاڻي نظرن ۾؟" Snapchat واضح طور تي چيو ته "ٻيا Snapchat استعمال ڪندڙ" Snapchat استعمال ڪندڙ آهن جيڪي توهان شامل نه ڪيا آهن.
نتيجي طور، هي ان خيال جي حمايت ڪري ٿو ته "ٻيا Snapchat استعمال ڪندڙ" اهي ماڻهو آهن جن کي توهان واپس Snapchat ۾ شامل نه ڪيو آهي.
2. اهي توهان کي هٽائي ڇڏيو
ٻيو، ٻين Snapchat صارفين جي تحت درج ڪيل صارفين شايد توهان کي Snapchat تي غير دوستي ڪيو آهي. جيڪڏهن ڪو توهان کي Snapchat تي غير دوستي ڪري ٿو، اهي ٻين Snapchat صارفين جي تحت توهان جي ڪهاڻي جي ناظرين ۾ ظاهر ٿيندا.
جڏهن ڪو توهان کي Snapchat دوست طور هٽائي ٿو، اهي توهان جي روزاني ڪهاڻيون ڏسندڙن جي فهرست ۾ ٻيهر ظاهر نه ٿيندا. اچو ته چئو ته توهان Snapchat تي ڪنهن کي شامل ڪيو ۽ واپس ڏيو. جيڪڏهن ڪو توهان جي ڪهاڻي ڏسي ٿو، اهي باقاعده ڪهاڻي ڏسندڙن جي فهرست ۾ ظاهر ٿيندا. جيڪڏهن اهي توهان کي دوست طور حذف ڪن ٿا، انهن کي ٻين Snapchatters سيڪشن ڏانهن ورتو ويندو.
توهان کي پنهنجي چيٽ لسٽ کي ڏسڻ لاءِ چيڪ ڪرڻ گهرجي ته ڇا انهن توهان کي دوست طور ڊاهي ڇڏيو آهي. جيڪڏهن توهان ڏسندا آهيو هڪ گرين تير يا اسٽيٽس “Pending” توهان جي چيٽ لسٽ ۾ ڪنهن جي نالي جي اڳيان، ان جو مطلب آهي ته انهن توهان کي دوست طور خارج ڪيو آهي. نتيجي طور، جيڪڏهن اهي توهان کي هڪ ساٿي جي طور تي حذف ڪندا، اهي توهان جي ڪهاڻي جي ناظرين ۾ ٻين Snapchat استعمال ڪندڙن جي تحت ظاهر ٿيندا.
3. توهان تي پابندي آهي
آخرڪار، ٻين Snapchat صارفين جي تحت درج ڪيل صارفين شايد توهان کي Snapchat تي بلاڪ ڪيو آهي. جيڪڏهن ڪو توهان جي سنيپ چيٽ ڪهاڻي ڏسي ٿو ۽ پوءِ توهان کي بلاڪ ڪري ٿو، اهي توهان جي ڪهاڻي ڏسندڙن ۾ ٻين Snapchatters جي تحت ظاهر ٿيندا. جيڪڏهن ڪو توهان کي Snapchat تي بلاڪ ڪري ٿو، اهي هاڻي توهان جي باقاعده ڪهاڻي ڏسندڙن ۾ سڃاتل نه هوندا. انهن جي بدران "ٻين Snapchat استعمال ڪندڙ" جي تحت درج ڪيو ويندو.
مثال طور
ٻه اڪائونٽ ٺاهيو، هڪ مکيه اڪائونٽ لاء ۽ هڪ سيڪنڊري اڪائونٽ لاء، ۽ هڪ ٻئي کي دوست طور شامل ڪريو.
پرائمري اڪائونٽ تي شيئر ڪيل ڪهاڻي تائين رسائي حاصل ڪرڻ لاءِ ثانوي اڪائونٽ استعمال ڪريو.
ڪهاڻيءَ جي ڏسندڙن کي ڏسندي، اهي محسوس ڪندا ته ثانوي کاتي کي عام ڪهاڻي ڏسندڙ قرار ڏنو ويو آهي.
ان کان پوء، مکيه اڪائونٽ ثانوي اڪائونٽ طرفان بلاڪ ڪيو ويو آهي.
آخرڪار، جيئن اصلي اڪائونٽ جي ڪهاڻي جي ناظرين طرفان تصديق ڪئي وئي، ثانوي اڪائونٽ کي "ٻين Snapchat استعمال ڪندڙ" جي تحت درجه بندي ڪيو ويو.
اهو ڏيکاريندو ته جيڪڏهن ڪو توهان کي Snapchat تي بلاڪ ڪري ٿو، اهي توهان جي ڪهاڻي ڏسندڙن ۾ ٻين Snapchatters جي تحت ظاهر ٿيندا. بهرحال، جيڪو شخص توهان کي بلاڪ ڪيو آهي، اهو ضرور توهان جي ڪهاڻي پهرين ڏٺو هوندو. اهي ٻئي ڪنهن به طريقي سان ڏسڻ جي قابل نه هوندا. نتيجي طور، اهو شخص شايد توهان کي Snapchat تي بلاڪ ڪيو آهي ڇاڪاڻ ته انهن کي توهان جي تازي Snapchat ڪهاڻي پسند نه ڪيو.
توهان ڇو ٿا چئو ”ٻيا سنيپ چيٽ استعمال ڪندڙ“ پر توهان اڃا تائين دوست آهيو؟
جيڪڏهن جملو ”ٻيا Snapchat استعمال ڪندڙ“ ظاهر ٿئي ٿو، پر توهان اڃا تائين Snapchat تي دوست آهيو، اهو شخص شايد توهان کي بلاڪ ڪيو هجي. جيڪڏهن Snapchat چوي ٿو "ٻيا Snapchat استعمال ڪندڙ،" پر توهان سوچيو ٿا ته توهان اڃا تائين ان ماڻهو سان دوست آهيو، هن شايد توهان کي بلاڪ ڪيو. ٻي صورت ۾، توهان کي صرف توهان جي ڄاڻ کان سواء هڪ دوست جي طور تي ختم ڪيو وڃي ها. هتي ڳولڻ جا ٽي طريقا آهن ته ڪنهن سنيپچٽ تي توهان کي بلاڪ ڪيو آهي.
اهو شخص پهريون ڀيرو ظاهر ٿيندو توهان جي ڪهاڻي جي ناظرين ۾ ٻين Snapchatters جي تحت.
اهي هاڻي توهان جي ڪهاڻي ناظرين ۾ شامل نه ڪيا ويندا جيڪڏهن توهان مستقبل ۾ ڪهاڻي پوسٽ ڪندا.
اهو ئي سبب آهي ته ڪو به ماڻهو جنهن توهان کي Snapchat تي بلاڪ ڪيو آهي اهو توهان جي پروفائل کي ڏسڻ جي قابل نه هوندو.
نتيجي طور، اهي هاڻي توهان جي ڪهاڻي ڏسڻ جي قابل نه هوندا.
ٻيو، جيڪڏهن توهان چيٽ لسٽ ۾ صارف جي نالي جي اڳيان هڪ گرين تير ڏسي سگهو ٿا، ته گهڻو ڪري اهو ماڻهو توهان کي دوست جي حيثيت سان ختم ڪري ڇڏيو آهي.
آخرڪار، اسٽيٽس "پينڊنگ" ظاهر ڪري ٿي ته فرد پڻ توهان کي دوست طور خارج ڪيو آهي.
هڪ گرين تير ۽ اسٽيٽس ”پينڊنگ“ سنيپ چيٽ تي پڻ ظاهر ڪري سگھي ٿي ته ان شخص توهان کي بلاڪ ڪيو آهي.
سنيپچٽ ۾، وڏي تعداد ۾ لفظ، شبیہیں ۽ ايمجسي آهن. جيڪڏهن توهان سنيپ چيٽ ۾ نوان آهيو، اتي هڪ سٺو موقعو آهي ته توهان کي هر شيءِ جي خبر نه آهي جيڪا ايپ بابت ڄاڻڻ لاءِ موجود آهي. ھڪڙو لفظ آھي "ٻيا Snapchat استعمال ڪندڙ،" جنھن کي توھان اڳ ۾ پنھنجي ڪهاڻي جي ناظرين ۾ ڏٺو ھوندو. مون کي اميد آهي ته هي توهان کي سنيپ چيٽ تي 'ٻين سنيپ چيٽ استعمال ڪندڙن' جي اصطلاح کي سمجهڻ ۾ مدد ڪندو.
