Så här återställer du nätverksinställningar på iPhone

Återställ nätverksinställningar på iPhone

iPhone-användare kan ibland stöta på problem med nätverksanslutningen, såsom svag Wi-Fi-anslutning, avbrott i mobildata eller Bluetooth-problem. I sådana fall kan det vara ett effektivt steg att återställa nätverksinställningarna för att lösa dessa problem. Den här processen raderar alla lagrade nätverksinställningar, såsom Wi-Fi-lösenord, inställningar med mera. VPNDen återställer mobilnät och återställer dem till standardinställningarna. Även om den inte påverkar personliga filer som foton eller appar, kan den hjälpa till att återställa en smidig nätverksanslutning och lösa många vanliga problem.

När bör man återställa nätverksinställningarna?

Vissa vanliga problem kräver en fullständig återställning av nätverksinställningarna på din iPhone.

  • Fel Ingen tjänst på iPhone.
  • Bluetooth-anslutningen fungerar inte.
  • Problem med att ringa eller ta emot samtal.
  • WiFi tar lång tid att ansluta eller fungerar inte.
  • FaceTime fungerar inte som det ska.
  • VPN-anslutningen fungerar inte.
  • Du kan inte byta nätverksläge (4G/5G, etc.).
  • Problem med att samtal tappas.

Det här är vanliga problem som vanligtvis kräver att nätverksinställningarna på iPhones återställs.

Så här återställer du nätverksinställningar på iPhone

Om du ständigt upplever ovanstående problem kan det vara den perfekta tiden att återställa din iPhones nätverksinställningar.

1. Öppna en app inställningar .

Så här återställer du nätverksinställningar på iPhone 2

2. Scrolla ned och tryck på allmän .

Så här återställer du nätverksinställningar på iPhone 3

 

3. Scrolla ner och välj Överför eller återställ iPhone .

Så här återställer du nätverksinställningar på iPhone 4

 

4. På skärmen Överför eller återställ iPhone trycker du på Återställa .

Så här återställer du nätverksinställningar på iPhone 5

 

5. Välj Återställ nätverksinställningarna .

Så här återställer du nätverksinställningar på iPhone 6

 

6. Du kommer att bli ombedd att ange din iPhones lösenord. Ange det för att fortsätta.

Så här återställer du nätverksinställningar på iPhone 7

 

7. Klicka på Återställ nätverksinställningar ännu en gång.

Så här återställer du nätverksinställningar på iPhone 8

 

När processen är klar startas din iPhone om automatiskt. Detta tar ungefär en minut.

Vad händer när du återställer nätverksinställningarna på iPhone?

Förutom att ta bort sparade nätverk kommer följande ändringar att ske när du återställer nätverksinställningarna på din iPhone.

  • Tidigare använda nätverk och VPN-inställningar kommer att tas bort.
  • Din iPhone kopplar bort dig från vilket nätverk du än är på.
  • WiFi och Bluetooth stängdes av och sedan på igen.
  • All nätverksrelaterad information som sparats på din iPhone kommer att tas bort.
  • Du kommer att förlora åtkomst till tidigare parkopplade Bluetooth-enheter, WiFi-nätverk och deras lösenord.
  • Ditt enhetsnamn kommer att ändras till iPhone.

Det är allt vi har att säga om att återställa din iPhones nätverksinställningar. Genom att följa stegen i den här artikeln kan du återställa dina nätverksinställningar och lösa många nätverksproblem.

Relaterade inlägg
Publicera artikeln på

Lägg till en kommentar